Zoete aardappelschotel uit de oven

Dit is een recept dat gebaseerd is op een recept van Rukmini Iyer. Een heerlijk vegetarisch recept van de “bakplaat”. Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij. Wat heb je nodig:

3 grote zoete aardappels (oranje, bataten), in parten gesneden;
200 gr gekookte zwarte bonen, gewassen en uitgelekt;
1 grote rode ui, in kwarten;
2 eetl gewone olijfolie;
2 eetl extra vergine olijfolie;
2 tl gerookt paprikapoeder;
1,5 tl zeezoutvlokken;
schil en sap van 1 (biologische) citroen;
100 g feta, verkruimeld
3 lente uitjes, in dunne ringen;
flinke handvol ongezouten pinda’s
Eventueel zure room of dikke yoghurt voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (220 voor een elektrische oven). Meng de zoete aardappel, zwarte bonen, ui, de gewone olie, het paprikapoeder en 1 tl zeezoutvlokken door elkaar en verdeel over een ruime braadslede. Zet dit circa 40 minuten in de oven (iets langer voor wat oudere aardappels) tot de aardappels gaar zijn.

Roer in de tussentijd de extra vergine olijfolie, rasp en sap van citroen, zout, de lente ui en de pinda’s door elkaar. Zet dit weg tot de aardappelen klaar zijn.

Zodra de aardappels gaar zijn, verdeel je lente ui-dressing en de feta over de braadslede. Dien dit eventueel op met zure room of yoghurt.

Eet smakelijk!

Recipe Rating

  • (5 /5)
  • 1 rating